Nieuwsberichten

 

Van harte welkom op de Piramide Meerwijk!

De Piramide Meerwijk is gehuisvest in een multifunctioneel gebouw. De school ligt op een eiland omgeven door een ringgracht. De Piramide Meerwijk wordt bezocht door 250 kinderen. Deze zijn verdeeld over twaalf groepen. Tevens zijn aan de school verbonden drie peutergroepen van Peuterspeelzaal Meerwijk (SKOS). Zodra u de school binnenkomt, voelt u aan de sfeer dat het hier goed vertoeven is. De sfeer is vriendelijk, gezellig en in de klassen is het rustig zodat de kinderen zich goed kunnen concentreren. Wij vinden het enorm belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school komen, zich goed voelen en weten dat een professioneel team van leraren, assistenten en ondersteuners voor hen klaar staat.
Daarnaast willen wij samen met u en met hen het beste uit de kinderen halen en hen begeleiden tot optimaal leren. De afgelopen jaren zijn wij enorm gegroeid met nieuwe leerlingen, daar zijn wij blij mee. Vanaf schooljaar 2014-2015 zetten wij in op kleinere groepen in de bovenbouw. Door onderwijs in een kleinere groep, krijgen alle leerlingen optimale aandacht en begeleiding van de leerkracht. Wilt u meer weten?
Zoekt u nog een plek voor uw kind? Neemt u contact op met de directie van de school. Namens het voltallige team, heet ik u van harte welkom op de Piramide Meerwijk!
Ruscha Wijdeveld, directeur, 023 – 5338700, vult u het contact formulier in of stuurt u een mail naar meerwijk@piramide-haarlem.nl

VAKANTIE

OBS de Piramide Meerwijk heeft voorjaarsvakantie van vrijdag 20 februari tot en met zondag 1 maart 2015! Op maandag 2 maart zijn wij er weer! Vrijdag 20 februari is de school gesloten vanwege een studiedag, alle kinderen zijn dan vrij! Wij wensen alle kinderen, ouders en verzorgers een heerlijke voorjaarsvakantie! Laat het voorjaar maar komen!!

Hieronder ziet u het interview van afgelopen zaterdag 14 februari met

Juf Ruscha over de nieuwe naam van de school bij Haarlem 105

Belangrijke data de komende periode!

Maandag 16 februari
Dinsdag 17 februari
Woensdag 18 februari
Vrijdag 20 februari

Start Kleuterthema “Wat loopt en vliegt daar?”
Deze inloopavond is verplaatst naar dinsdag 31 maart!
7e ouderraadsvergadering
Studiedag, alle kinderen zijn vrij!

Voorjaarsvakantie van maandag 23 februari t/m zondag 1 maart 2015

Maandag 2 maart
Maandag 2 maart
Maandag 9 maart
Woensdag 11 maart
Maandag 16 maart
Dinsdag 17 maart
Woensdag 18 maart
Vrijdag 20 maart
Vrijdag 27 maart
Zaterdag 28 maart
Dinsdag 31 maart
Dinsdag 31 maart
Donderdag 2 april
Donderdag 2 april
We gaan weer naar school!
Groep 1d draait hele dagen!
Start oudergesprekken groep 1 t/m 8
8e Ouderraadvergadering, luizencontrole
Project “Houd je mond gezond”
Jinc bliksem stages groep 7 en 8
Jinc bliksem stages groep 7 en 8
Groepen 1 t/m 8 krijgen rapport mee naar huis
Voorstelling Schoolkoor!
Zomertijd, de klok gaat één uur vooruit
Inloopavond in alle groepen!!!
Afname pest enquête
Vandaag schoolsparen in plaats van vrijdag!
De paashaas hupst rond

Paasvakantie van vrijdag 3 t/m maandag 6 april 2015


 DE MODESHOW WAS EEN

GROOT SUCCES!!

Op 10 februari hielden wij een spetterende modeshow en wat was het ontzettend leuk! Dank aan alle ouders die zijn komen kijken naar hun kinderen. Dank aan alle kleuters die het zo fantastisch hebben gedaan! Wilt u nog meer foto’s zien? Gaat u naar onze Face Book pagina “OBS de Piramide Meerwijk”!

Nieuwe pleinwacht!
Sinds 2013 werkt de Piramide Meerwijk volgens het 5-gelijke schooldagen model.
Dit betekent dat iedere schooldag voor de kinderen hetzelfde is! Wij starten om 8.30 uur en de leerlingen zijn allemaal vrij om 14.15 uur, zij hebben 45 minuten pauze tussen de lessen door om te eten en even buiten te spelen. De leraren hebben allemaal tussen 11 uur en 13.00 uur ook een half uur pauze en moeten dan vervangen worden in de groepen. Tot nu toe worden de lerarenpauzes vervangen door onderwijsondersteunend personeel en de inzet van vrijwillige ouders.
Dit gaat veranderen! Vanaf maandag 2 maart worden de pauzes van de leraren voor de groepen 3 tot en met 8 opgevangen door een organisatie van buitenaf “Brood & Spelen”. Van het bestuur hebben wij groen licht gekregen om dit als een pilot voor een jaar te doen. U, als ouder, merkt hier eigenlijk verder weinig van. De kinderen merken wel verschil. Tot nu waren zij onder toezicht van vrijwilligers in de groepen hun broodje aan het eten en werden zij door de leraren naar buiten meegenomen. Brood & Spelen echter, gaat toezicht houden bij het buiten spelen en de kinderen eten een broodje in de klas met de eigen leraar. Voor de organisatie betekent: “Spelen” dan ook echt spelen! Zij doen allerlei leuke dingen met de kinderen. Wilt u pleinwachten draaien voor B&S tegen een vrijwilligersvergoeding? Reageert u dan op onderstaande advertentie!

Pleinwachten Piramide Meerwijk
Wij zijn op zoek naar pleinwachten m/v voor de Piramide Meerwijk.
Als pleinwacht bij Brood & Spelen heb je de volgende taken:
• Zorgen voor het welzijn van de kinderen die gebruik maken van het schoolplein.
• Toezicht houden op de kinderen en de begeleiding van het binnen- en buitenspelen.
• Zorgen voor een heldere overdracht van en naar de betrokken leerkracht.
• Het begeleiden van de kinderen op het schoolplein op de basisschool vindt plaats tussen de middag. Als  vrijwilliger mag je gratis deelnemen aan cursussen op gebied van communicatie, didactiek en veiligheid. Voor  de begeleiding ontvang je een leuke vrijwilligersvergoeding.
• Ben jij een enthousiaste, verantwoordelijke en flexibele duizendpoot en wil jij werken bij Brood & Spelen?   Reageer direct! Stuur een e-mail naar
 Simone@broodspelen.nl of bel met Simone Wolfs 06 437 805 97

 

Voorlees Kampioenschappen!

Benzley heeft de voorleeskampioenschappen in de stadbibliotheek gewonnen! Hoe knap is dat!! Benzley is door naar de volgende ronde, zet hem op Kanjer!

Burgemeester van Haarlem leest voor uit Boer Boris op OBS de Piramide Meerwijk!
We hebben een prachtige ochtend gehad, dank u wel burgemeester!
Wilt u nog meer foto's zien?
Gaat u naar onze FB pagina OBS de Piramide Meerwijk, daar vindt u ze allemaal!

DigiDuif 


Alle ouders hebben een brief gehad via school van Digiduif. In deze brief staat precies hoe u zich moet aanmelden bij Digiduif. Doet u dit zo spoedig mogelijk.
Hebt u hulp nodig? Laat het ons weten, we helpen u graag!
We willen graag dat alle ouders na de voorjaarsvakantie te bereiken zijn via DigiDuif!
Kijkt u ook eens naar de instellingen, u kunt aanvinken dat u wilt dat andere ouders uit de groep van uw kind uw contactgegevens kunnen zien.
Wilt u dit niet, dan deze mogelijkheid niet aanvinken!

Inloopavond uitgesteld van 17 februari naar 31 maart

In alle planningen en op kalenders staat dat wij op 17 februari een inloopavond houden. Deze inloopavond hebben wij verplaatst naar dinsdag 31 maart! De reden hiervoor is dat wij op 31 maart volop bezig zijn in de groepen met technieklessen en het ook echt heel leuk is ouders hiervan iets te laten zien!

Lieve kinderen van de Piramide Meerwijk,
De afgelopen weken hebben jullie weer hard gewerkt aan de CITO toetsen. Rekenen, spelling, begrijpend lezen, woordenschat. . . we zijn heel erg trots op de manier waarop jullie weer je best hebben gedaan om die toetsen zo goed mogelijk te maken. Van groep 1 tot en met groep 8. . . . . . . . .  Deze toetsen laten zien wat jullie hebben geleerd wat betreft rekenen, taal en alle andere vakken. De uitslagen van deze toetsen worden besproken met je ouders en bepalen voor een groot deel de cijfers op je rapport. Deze toetsen tonen echter niet wat elk van jullie speciaal en uniek maakt en dat willen we hier toch wel even benadrukken. Deze toetsen zeggen niets over jou als persoon. Dat je al veel talen spreekt, of een muziekinstrument speelt, dat je misschien wel heel goed kunt dansen of mooie kunstwerken maakt. Deze toetsen zeggen niets over hoe jouw vrienden op je kunnen rekenen als ze je nodig hebben of dat jouw vrolijke lach een sombere dag doet verdwijnen. Het zegt niets over dat je mooie liedjes of gedichten kunt maken of dat je heel goed bent in voetbal of een andere sport. De uitslag van de toetsen zegt niets over welke prachtige reizen naar verre landen jij hebt gemaakt, dat je het fijn vindt om tijd door te brengen bij speciale familieleden en vrienden. Deze toetsen zeggen niets over hoe lief en betrouwbaar jij bent, hoe aardig en zorgzaam, hoe attent en hoe jij iedere dag opnieuw zo enorm je best doet. De resultaten van deze CITO toetsen zeggen wel iets over hoe jij je ontwikkelt, maar zeker niet alles! Wij kijken op school wel degelijk naar je toetsresultaten, ook als je in groep 8 zit en naar het voortgezet onderwijs gaat, maar onthoud dat wij een veel completer beeld hebben van jou dan alleen maar die cijfers en getallen. Kijk (net als wij) tevreden naar de resultaten en wees er super trots op. Maar onthoud vooral dat er heel veel manieren zijn om een slim en een goed mens te zijn! Namens het team van de Piramide Meerwijk, juf Ruscha

Een nieuwe naam voor de school!

We hebben een TOP-3 samengesteld met namen en u wordt gevraagd zeer binnenkort of u uw laatste stem wilt uitbrengen! We vinden het reuze spannend! En wat zijn er geweldige namen verzonnen door ouders en kinderen! Dank voor het meedenken, echt geweldig! Op zaterdag 14 februari komt juf Ruscha op Haarlem 105 TV met een interview over hoe dat allemaal gaat zo’n nieuwe naam kiezen! Wel kijken hoor!

Maandag 16 maart project dag “Hou je mond gezond”!

Op maandag 16 maart gaat de hele school aan de slag met de tandartsenpraktijk “Tandzuiver”, wij doen een hele leuke project dag waarbij alle kinderen van alles leren en te weten komen over hoe je je gebit zo goed mogelijk kunt onderhouden! Leuk hoor!

Dinsdag 17 maart en woensdag 18 maart “Jinc”

Op dinsdag en woensdag gaan de groepen 7 en 8 op werkbezoeken bij bedrijven met “Jinc”. Kinderen leren dan veel over beroepen in de praktijk en doen ideeën op voor wat zij later zelf willen gaan doen. We zijn nog op zoek naar ouders die willen rijden! De kinderen krijgen binnenkort een brief mee naar huis!

Maandag 23 maart start “Superchefs”

Maandag 23 maart start er een serie na-schoolse lessen van Superchefs! In de nieuwsbrief vindt u allerlei informatie hierover!

De MR wordt opgesplitst in deelraden

De medezeggenschapsraad van de Piramide heeft ervoor gekozen om op te gaan splitsen in zogenaamde deelraden. De MR is nu nog overkoepelend voor de drie scholen en we gaan dit z.s.m. loskoppelen. Dit betekent dat wij vanaf zo spoedig mogelijk, onze eigen “deelraad” krijgen. Die gaat dan heten MR van de Piramide Meerwijk. Deze MR moet bestaan uit minimaal vier leden. Graag laten wij u weten dat de heer Fabio de Castro zich heeft aangemeld als nieuwe ouder van de MR, wij heten hem van harte welkom! De medezeggenschapsraad denkt mee met het schoolbeleid en heeft allerlei bevoegdheden om in te stemmen en te adviseren. De MR van de Piramide Meerwijk komt eenmaal per twee maanden bijeen. De volgende MR vergadering is op maandag 8 december op de Piramide Meerwijk.

Groep 5 gaat een boek schrijven!

Kent u hem nog? Onze eigen schoolschrijver de heer Harald Timmer?
Vorig jaar schreven de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 het boek “De Schrijfwedstrijd” met hem. Het geheel vonden wij zo ontzettend leuk en waardevol voor de kinderen, dat we ook dit schooljaar met hem samen een project gaan doen.
Deze keer is de keuze gevallen op groep 5. Groep 5 gaat een boek schrijven met Harald, een boek dat ook echt wordt uitgegeven! Behalve het avontuur van het maken van een boek, zal ook de schriftelijke en mondelinge taal-vaardigheid van de kinderen een enorme boost krijgen. Het zo intensief bezig zijn met taal zal van invloed zijn op het tekstbegrip, de woordenschat, de taalbeschouwing en schrijfvaardigheid van de kinderen.

Nederlands voor ouders

Voor de cursus Nederlands voor ouders hebben zich wel 20 moeders aangemeld, wat ontzettend fijn! De cursus is gestart op donderdag 23 oktober van 12.30 uur tot 14.00 uur en vanaf januari 2015 ook van 8.45 uur tot 10 uur! De cursus wordt gegeven door juf Judith Motshagen, die dit geheel vrijwillig en voor haar plezier gaat doen. Het is dus geen officiële cursus waarmee u een bepaald taalniveau kunt behalen, maar het is zeer zeker de moeite waard! Wij verzoeken de ouders om echt op tijd te komen! Wij verzamelen om 8.30 uur en 12.30 uur bij de rode bank, de lessen worden gegeven in ons lokaal bij de Meer (B.014) en het is prettig om daar met zijn allen naar toe te lopen! Dus komt u s.v.p. op tijd!! In de ochtend verzorgen wij ook opvang voor uw kleintje (s).

Advisering Voortgezet Onderwijs

Onze missie is dat wij “Uit de kinderen halen wat er in zit”, en in maart in groep 8 een optimaal passend advies aan uw kind voor het voortgezet onderwijs geven. Heeft uw kind de capaciteiten voor een VMBO-b of VMBO-t advies? Capaciteiten voor HAVO en/of VWO? Wij ondersteunen en begeleiden uw kind (eren) graag om te komen tot een optimaal leerresultaat. Gezien de uitstroom percentages van de afgelopen acht jaar, liggen wij uitstekend op koers en hebben wij van de onderwijsinspectie het volle vertrouwen dat wij de kinderen gemiddeld zelfs hoger laten uitstromen dan verwacht.

Een mooi en excellent resultaat dus!

Het uitstroomniveau van uw kind wordt al bepaald vanaf begin groep 6. Ook zal de normering voor de advisering de komende jaren landelijk strenger zijn. Voor ons reden om het onderwijs aanbod aan uw kind (eren) nog meer te intensiveren. Vanaf augustus 2014 hebben wij de groepen 6 en 7 gesplitst! Dit betekent dat de kinderen voorlopig les krijgen in groepen van rond de 15 leerlingen, wat een heerlijke rust en echt goed en intensief onderwijs!

Like ons op FB!
De Piramide Meerwijk heeft een eigen Facebook pagina. OBS de Piramide Meerwijk. Op deze pagina vindt u allerlei informatie en foto’s van activiteiten. Natuurlijk houden wij ook gewoon deze website! Wij vinden het leuk als u ons “liked” en een beoordeling geeft aan de school. Geeft u ons 1, 2, 3, 4 of 5 sterren? Wij zijn benieuwd!                                        Klik op logo ->

Nieuwe kinderen inschrijven!

Bezoeken uw kind (eren) de Piramide Meerwijk en hebt u thuis nog een kind van 0 jaar? Of een kindje van 1 jaar? Van 2 jaar? Van 3 jaar? En weet u zeker dat u voor dit kind een plaatsje wilt op onze school als het 4 jaar is? Wacht u dan niet langer en maakt u s.v.p. zo snel mogelijk een afspraak met juf Ruscha voor de inschrijving!! Wij hebben voor de komende jaren al goed gevulde groepen en reserveren graag een plaatsje voor de kleine! Broertjes en zusjes van kinderen die al bij ons op school zitten, hebben voorrang! Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen, u wordt dan gebeld voor het maken van een afspraak.

Hebben wij uw correcte telefoonnummer?

Regelmatig overkomt het ons dat wij een ouder dringend nodig hebben, maar dat we niet het juiste telefoonnummer hebben! Mobiele telefoonnummers veranderen vaak, daar zit het hem in! Lieve ouders, zorgt u s.v.p. dat u bereikbaar bent voor de school!! Als uw kind bijvoorbeeld ziek is, is het echt noodzakelijk dat wij u kunnen bereiken! U kunt uw nieuwe telefoonnummer afgeven op school bij juf Monique van de administratie, maar u kunt het ons ook via de mail laten weten: monique.valk@piramide-haarlem.nl onder vermelding van naam en groep van uw kind. Alvast dank!

Verlof aanvragen

De periode voor of na de zomervakantie is een periode waarin ouders meer ruimte willen om op vakantie te gaan. Extra vakantieverlof is echter nooit mogelijk volgens de leerplichtwet. “Minder druk op de weg” of “goedkopere vliegtickets” is geen geldige reden voor verlof. Een geldige reden kan zijn bijvoorbeeld aard van het werk van de ouder. De leerplichtwet heeft de regels rond het verlenen van verlof aangescherpt en ook de scholen moeten zich hier aan houden. Wij vragen u om minimaal zes weken van te voren verlof aan te vragen en aan te tonen dat het binnen de regels van de leerplichtwet valt. Scholen moeten zich naar leerplicht verantwoorden. De kans is altijd aanwezig dat de leerplicht ambtenaar de school bezoekt om alle verlofaanvragen samen met de directeur door te nemen. Verlof na de zomervakantie in de eerste week van het nieuwe schooljaar is nooit toegestaan. De meeste aanvragen worden ter beoordeling doorgestuurd naar leerplicht. In het informatierek vindt u folders die speciaal over dit onderwerp gaan. Wilt u evengoed meer weten? Surft u naar www.leerplicht.nl

BHV (Bedrijfs Hulp Verlening)

Op school hebben wij een aantal collega’s dat als extra taak Brand Hulp Verlener opgeleid is. Zij worden ieder jaar getraind op (herhalings-) cursus en zijn verantwoordelijk voor het houden van de brandoefeningen, instructies aan het team en het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken. Juf Lizette (van groep 7) is coördinator van dit team van BHV’ers dat verder bestaat uit juf Ayse, juf Monique, juf Suzan, juf Makbule, juf Carla en meester Neset. Gebeurt er een ongelukje, dan komt er altijd een BHV’er bij om te beoordelen wat er moet gebeuren en of het zien van een arts noodzakelijk is. Heeft uw kind een klein ongelukje en daardoor een schram of schaafwond? Het wordt ter plekke behandeld en ook wordt een kind altijd gerust gesteld, want het is altijd even schrikken! Bij ernstiger incidenten, wordt u als ouder altijd als eerste op de hoogte gebracht. Mocht zich een klein incident voordoen of heeft uw kind een klein schaafwondje o.i.d., dan vult de leerkracht het “kleine verwondingen” formulier in en geeft dat met het kind met naar huis, zodat u weet wat er gebeurd is. Om de communicatie vlot te laten verlopen vragen wij u daarom altijd uw meest recente telefoonnummer door te geven op school als daar een verandering in is, zodat u als ouder altijd goed bereikbaar bent.

 

obs De Piramide Meerwijk
Erasmuslaan 3
2037 LA  HAARLEM
023 5338700